Добре дошли в обновения Детски отдел!

9-годишната Магдалена Чобанова стана Читател на годината

Магдалена Чобанова от ОУ „Йордан Йовков“ е читател на годината в Детския отдел на библиотеката при НЧ „Съгласие 1869“. Това стана ясно на официална церемония, с която беше открит и обновеният Детски отдел. Маги получи грамота и подарък от Ана Александрова, която пък съвсем скоро беше отличена с приза Млад библиотекар на годината от ББИА.

Видео: Откриване на обновения Детски отдел

Кака Ани разкри пред гостите, че Маги е заела 80 книги през годината, което означава, че е чела средно по три книжки на седмица. Любима й е „Пипи Дългото чорапче“, а мечтата й – да стане библиотекар.

Маги и кака Ани

Повече от 300 са регистрираните читатели в Детския отдел, като през последната година новите читатели са 120 деца.

Нови стелажи, цветни акценти, простор и светлина и най-вече – много нови книжки – с всичко това посрещаме най-малките си читатели, защото те са и най-ценните ни посетители. Тук се заражда любовта към книгата и така се отглежда – с обич и желание.

Тържеството за откриването завърши красиво и елегантно – със специално създаден за събитието танц на най-малките балеринки от Балетната школа на читалището с ръководител Валя Козовска и с носещите коледно настроение изпълнения на децата от Вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова.

За всички наши гости имаше подарък и почерпка – защото е празник 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*