Ана Александрова от Библиотеката на НЧ „Съгласие 1869“ с приз „Млад библиотекар на годината“

Ана Александрова или вече станала популярна сред децата като кака Ани, спечели приза „Млад библиотекар на годината“ на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА). Наградата й беше връчена официално на церемония в Регионална библиотека „Пейо К Яворов“ – Бургас, в рамките на XXXІ Национална конференция „Библиотеките – предизвикателства и трансформации в COVID среда“.

Ана Александрова работи всеотдайно с малките читатели, приобщава нови и развива работата с деца на едно различно ниво. По време на локдауна през 2020 г. тя не прекъсна връзката си със своите любими читатели и всяка вечер им четеше приказки по желание онлайн, от страницата на читалището във Фейсбук. Измисляше интересни теми в рубриката „Знаете ли че…“, с които през любимите им таблети и телефони да научават нови полезни неща и да не забравят, че винаги са добре дошли в Библиотеката. И те дойдоха – с усмивки и желание за четене. Станаха част от Летните занимания с кака Ани, които завършиха с кратка драматизация на приказката „Спящата красавица“ – режисирана и поставена отново от нашата библиотекарка.  

Александрова организира Коледен благотворителен базар „Да дадем втори шанс на старите книги“ със сувенири, изработени лично от нея. Със събраните средства бяха закупени нови книги за Детския отдел.

 За нас кака Ани е не само „Библиотекар на годината“, а истинският пример какви качества трябва да притежава съвременния библиотекар.  

https://bit.ly/2XyTdW5

https://bit.ly/39mUxgY

https://bit.ly/3ApqbX2https://bit.ly/3u8jiH0

https://bit.ly/3u5LGcW

https://bit.ly/3kEjFG8

https://bit.ly/39Cdf4h

https://bit.ly/3o4T0o3

https://bit.ly/3kBduCM

С останалите наградени в различните категории
https://bit.ly/3o4T0o3
https://bit.ly/3kBduCM

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*