Нови книги в Детския отдел

Ваканцията вече е тук и освен море, игри и забавления, в нея трябва да се вмъкнат и книгите от задължителните списъци за училище… Но това съвсем не означава, че четенето е неприятно задължение, особено когато имаш избор сред толкова забавни и увлекателни истории, които така добре се вписват в идеята за лято и ваканция! Вижте част от новите заглавия в Детския отдел на Библиотеката при НЧ „Съгласие 1869“:

Призвание Герой! (Сборник книги-игри)

Търси се герой! Да бъде умел с меча, с остър ум и рефлекси на тигър! Читателю, очакват те три приключения, в които няма да си страничен наблюдател, а ще трябва със своята съобразителност самият ти да преминеш през всички опасности, които съдбата е приготвила за теб. Само от твоите решения зависи дали ще се справиш успешно със задачите или ще намериш гибелта си!

Меча република

Юрис Звиргздинш

Със сигурност не знаете кой е Юрис Звиргздинш, защото „Меча република“ е първата негова книга, преведена на български, при това написана, за да бъде издадена първо у нас, а след това и в родната му Латвия. Този латвийски автор има интересен житейски път, започва да пише късно, но детските му книги го правят един от най-популярните автори за деца в станата. Те са преведи на различни езици, а той става носител на различни престижни отличия. Написана специално за българските читатели, „Меча република“ е необикновена книга. Първата й глава например разказва за заседание при министър-председателя, където се обсъжда въпросът за нарастването на мечешкото присъствие в града и необходимостта да се справят с това. Книгата разказва как мечките правят мечата си република и по деликатен начин кара детето, което чете, да осъзнае, че е необходимо да се участва във взимането на важни решения, а не да се стои настрани.

Детективите Агата и Лари: Загадката на фараона

Автор: Стийв Стивънсън

Поредицата „Детективите Агата и Лари“ са увлекателни романи за деца, които обичат криминалните загадки и пътешествията в далечни страни. Заедно с 12-годишната Агата и нейния братовчед Лари читателите ще преживеят опасни приключения и ще участват в разгадаването на заплетени криминални случаи в различни краища на света.

От същата поредица ще намерите и следващите приключения на малките детективи.

Джак и Ема – книга 2: Джак и Ема на хотел

Нуша Роянова

В поредицата „Джак и Ема“ ще прочетете интересни истории за кучето Джак, котката Ема и малкото момиченце Вики – тяхната стопанка! Обикновени случки и пътешествия, изпълнени с много любов, топлина и уют!

В клуба на Мики Маус: Пикникът на Мини/ двуезично помагало

Двуезично помагало за плодовете – учи английски и се забавлявай с любимите герои на Дисни.

Вече мога да чета: Приказки за Зайо Байо

В тази книжка са включени приказките: Клан, недоклан, Заек и жаби, Зайо Байо герой, Заек и костенурка, Зайо Байо и кучето.

Марти и скъсаната рокля

Жилбер Делае

Белгийската серия „Martine“ е любима на малки и големи в много държави по света. Годишно от нея се продават над 1 млн. книжки, а общите ù продажби вече надхвърлят 100 милиона. Това прави книжките за Марти едни от най-продаваните книги въобще. Пък и няма как човек да не се влюби в нежните живи илюстрации, независимо от възрастта си. Радваме се да предоставим и на българските деца възможността най-после да се докоснат до красивия свят на малката Марти.

Приказки: Палечка. Трите прасенца. Червената шапчица

Януш Яблонски

Популярните приказки за Палечка, Трите прасенца и Червената шапчица са пресъздавени от Януш Яблонски и богато илюстрирани от Агнйешка Сакра.

Най-хубавите приказки на света. Том 2

В специалното коледно издание с най-хубавите приказки са включени разкази и легенди от фолклорното наследство на цял свят.

100 интересни неща за… Рицарите и замъците

Знаете ли, че за да станеш рицар, е трябвало да се обучаваш 14 години; че средновековните замъци нямали тоалетни; защо рицарите започнали да си правят гербове и още толкова много любопитни неща…

В книгата любопитните малки читатели ще намерят отговорите на тези и на още много въпроси.

100 интересни неща за…Викингите

Знаете ли, че за викингите било голяма чест да умрат в битка; че първите европейци, стъпили в Америка, са викингите; че викингите живеели в една къща с домашните си животни; че имали писменост, но не познавали хартията, а пишели върху дърво или камък?

В тази книга любознателните читатели ще намерят отговорите на още много въпроси и ще научат повече за Средновековната епоха. 

По следите на… крал Артур

Клодин Гло – преразказ

„Артур, приемаш ли това разпокъсано, обедняло кралство и тези непокорни рицари? Приемаш ли и задължението да обединяваш, да умиротворяваш и да жертваш младостта и безгрижието си? Ще бъдеш ли кралят на всички брити, очакван от тази земя?“

Участвайте в подвизите на рицарите от Кръглата маса, докато четете легендата за издирването на Свещения Граал.

Когато искам да мълча

Зорница Христова; Кирил Златков

Кратка книга за нещата, които не се побират в думите, и за мълчаливото общуване.

В нея не се говори за страха от мълчанието, нито за прекомерната сила на словото. Нито за дълбочината на неизразимото.
Изобщо в нея не се казват много неща.
Те са само нарисувани.

Моята първа енциклопедия за науката

Рейчъл Фърт

  • Защо корабите плават?
  • Как летят тежките самолети?
  • Какво представлява светлината?
  • Откъде идва електричеството?
  • От какво са изградени веществата?

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*