Със „Спящата красавица“ завършиха летните занимания в Библиотеката

Приказката за Спящата красавица разказаха в кратка драматизация пред своите родители деца-участници в летните занимания при НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен. На голяма сцена и с помощта на истински актьор – Мириета Калъпова, със забавния сценарии на кака Ани, те с много желание и вълнение пресъздадоха образите от любимата приказка. Сами може да се убедите в това от видеото:

Месец и половина продължиха летните занимания в, а после и пред библиотеката на НЧ „Съгласие 1869“. Съобразявахме се с всички епидемични изисквания и се старахме освен забавно за децата, да бъде и безопасно за всички. Кака Ани продължи да чете приказки, но вече не само от фейсбук страницата на читалището, а на живо. Тя запозна децата с различни автори и герои, показваше им книжки от библиотеката и провокираше фантазията им.

Ден първи от Лято в библиотеката

Имаше игри, имаше рисуване, правехме подаръци за мама, редихме пъзели и се състезавахме.

Първо учим, после се забавляваме – Шарл Перо и Котаракът в чизми

Имаше също много песни, стихчета и игри на открито:

Първоюлски празник (галерия и видео)

Щастливи личица огряха детския летен празник пред читалището (галерия)

Накрая решихме да обърнем ролите и децата да разкажат приказка на своите родители. Кака Ани написа сценария, децата нарисуваха част от декорите и подготвиха ролите си. Събраха се само на две сериозни репетиции, на голяма сцена и заедно с голямата плевенска актриса – любимка на малки и големи – Мариета Калъпова. Резултатът беше повече от добър. Беше 💗💗💗

На финал кака Ани благодари на всички деца, които през този месец и половина – от началото на Летните занимания, идваха в читалището, за да четат заедно приказки, да рисуват любимите герои и играейки да научават много нови неща. Най-важното е, че се забавляваха и че с нетърпение очакват нови срещи – с книжките и приказките в библиотеката на читалище „Съгласие 1869“. Ние също нямаме търпение да ги посрещнем отново!

До тогава им пожелаваме щастливо и безгрижно лято! Такива бяха и пожеланията, които получиха всички деца с балоните от нас. Актьорите бяха наградени и с грамоти за участието си в драматизацията на „Спящата красавица“, получиха и обща снимка – за спомен от Лято 2020 в НЧ „Съгласие 1869“, а накрая всички се почерпиха с лакомства, за да им е сладък деня.

Снимка за спомен от Рято 2020 в НЧ „Съгласие 1869“ получи всяко дете

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*