НЧ „Съгласие 1869“ спечели проект за песенно-танцов спектакъл „Който учи, ще сполучи“

Проектът ще се съфинансира от Община Плевен по Раздел ІІІ на Културния календар

„Който учи, ще сполучи” – песенно–танцов спектакъл на формациите при НЧ „Съгласие 1869” – Плевен, е проектът, който беше одобрен за съфинансиране по Раздел ІІІ от Културния календар на Община Плевен.

Комисията за разглеждане и класиране на предложенията одобри проекта на НЧ „Съгласие 1869“ с най-много точки – 426.

Спектакълът е на училищна тематика и чрез симбиоза от песни и танци засяга всички аспекти от училищния живот. Във времето на изолация и на извънредна епидемична обстановка, на децата най-много липсваха тези забавни моменти в училище.

 В спектакъла с изпълнения се включват трите състава на НЧ „Съгласие 1869“ – Вокална група „Арлекино“, Балетна школа, Фолклорен ансамбъл „Мизия“.  Подбрани са български песни с училищна тематика, като на финал ще прозвучи нова авторска песен, записана с ВГ „Арлекино“ „Буквите”. По този начин ще се постави и акцентът в спектакъла – без писменост ние не бихме били това, което сме. Весели детски истории, пресъздадени чрез музика, песен и танц, ще припомнят за приятните моменти от училищния живот, от които децата бяха лишени по времето на епидемията от коронавирус, както и нетърпението отново да бъдат преживени тези емоции, когато всичко лошо свърши. Концертът, изнесен за празника на Народните будители, е и благодарност и поклон към учителите.

   Специално за спектакъла ще бъде записана песента „Буквите“ – по музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Саня Табакова, с която ще завърши концертът.

   Спектакълът ще бъде представен пред детска публика от всички плевенски училища по повод 1-ви ноември – Деня на народните будители.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*