Творческа среща с благородна кауза

Уникални керамични сърца сътвориха снощи деца и техните баби и мами в срещата, организирана от дамски клуб „Фрея“ и клуб „Колорит“.

Вдъхновени от благородна кауза, с любов и творческо настроение и под ръководството на художничката Майя Ананаиева грейнаха чудните символи на любовта. Преди това във фоайето пред Библиотеката беше представена изложба със специално създадени постери  на наградените 40 детски творби в Международния конкурс „Здраве 2023“ в Иран. Те са избрани сред 500 участници от 20 страни. Организаторите са предоставили  на художничката Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ – Плевен да бъде куратор за България  на  Международната изложба.

Това предложение идва като резултат от триумфалния успех на арт школа „Колорит“ на 9-тия Международен конкурс „Здраве 2023“ в Иран. Международното жури е присъдило  най-високото отличие „Златен трофей“ на конкурса, както и шест Златни медала на деца от арт школа „Колорит“. Децата победители получиха официална покана за тържествената церемония за връчване на международните отличия в Ереван  – Армения. “За да лекуваш, трябва любящо сърце“. Наградените творби ще бъдат представени в поредица изложби в детски педиатрични клиники в различни страни по света  под девиза „Помогнете на здравето с изкуство, за да дадете усмивка на всяко туптящо сърце“.

По време на вечерта бяха събрани 200 лв., които ще дарим за благотворителна кауза за болни деца.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*