Нови успехи на Балетната школа от ХVII Mеждународен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „Музите“ – Созопол 2023

Втора награда в раздел „Класика“, Специална награда на Държавна агенция за българите в чужбина и Диплом за костюми спечелиха децата от Балетната школа на НЧ „Съгласие 1869“ от ХVII Mеждународен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „МУЗИТЕ“ – СОЗОПОЛ 2023. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

Над 1200 участници от 18 държави се състезаваха в петте фестивални дни във всички раздели на Фестивала. С балетни формации от Литва, Латва, Молдова и България се е конкурирала нашата Балетна школа. Оценяваше ги жури с председател Анна-Мария Петрова Гюзелева и членове Калоян Николов и Чан Чунг.

Нашите деца, с ръководител Валя Козовска, с много отговорност и професионализъм се отнесоха към участието си в конкурса. Въпреки това, изморителните репетиции през ваканционните дни не попречиха на настроението им. Освен състезателните вечери, те имаха възможност да участват в празничното дефиле на Фестивала, в плажно парти, да се срещнат  и запознаят с връстници от различни страни. В конкурсната програма децата се представиха в две вечери с танците „Весели патета“ и „Лятно настроение“, с които впечатлиха журито. В галаконцерта при награждаването комплимент към публиката беше танцът им „Дядо и ряпа“, който за първи път беше представен пред публика от малкия състав на Балетната школа.

Благодарим за подкрепата на Лайънс клуб Плевен Мизия.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*