Гран при и куп награди за Балетната школа в ХІ Международен фестивал на изкуствата „Морско конче“, Обзор 2023

Блестящо представяне, възнаградено с Гран при, направи Балетната школа на НЧ „Съгласие 1869“ с художествен ръководител Маня Николова в ХІ Международен фестивал на изкуствата „Морско конче“, Обзор 2023. Високото отличие е в Раздел „Танцово изкуство“, където децата показаха безапелационно майсторство.

В Международния фестивал, който се проведе в Обзор, тази година участваха състави от Грузия, Естония, Украйна, България в различни направления. Празникът на изкуствата беше придружен с шествие и флашмоб в центъра на града. Състезателната програма се проведе на открита сцена в Амфитеатъра. В две поредни вечери децата на НЧ „Съгласие 1869“ се изявиха с 10 танца, които обраха овациите на публиката – латинотанца „Гореща кръв“, „Остани с мен“ – дует на Лилия Чорбанска и Константин Попов, „Китка за обич“ – етнотанц, фрагмент от балета „Грозното пате“, „Задявки“ – артистичен сюжетен танц , „Самота“ – соло на Лора Цветкова и 4 вариации, изпълнени от Михаела Попова,  Пламена Петкова, Стефани Славчева и София Кънчева. След гала концерта, в който Балетната школа взе участие с два танца, се състоя награждаването. Внезапният дъжд не успя да помрачи настроението и щастието си личи от усмихнатите детски лица.

Освен наградите за хореография и специалната награда на Сдружение „Обзор Арт“ за Маня Николова, журито присъди още 7 първи места: за танците „Задявки“, „Не ме оставяй“, както и за соловите изпълнения на София Кънчева, Михаела Попова, Лора Цветкова, Пламена Петкова и Стефани Славчева. Цялостното представяне на Балетната школа беше увенчано с голямата награда Гран при.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*