Тържествено връчване на награди от Китай на Арт школа „Колорит“ (фотогалерия)

В истински празник се превърна тържествената церемония за връчване на престижни награди  от Международната Онлайн Изложба – конкурс  „Детска екологична живопис“ 2021-2022 в Китай на арт школа „Колорит“. То се състоя в препълнената с усмихнати хора, вълнение и цветове зала „Библиотеката“ на НЧ „Съгласие 1869“.

Поканата за участие в конкурса Арт школа „Колорит“ с арт педагог Майя Ананиева получи от Посланика на Китай в България чрез Народно читалище „Съгласие 1869“ – Плевен . Така възникна и идеята за този наш общ проект, който – надяваме се, ще продължи във времето с още междукултурни връзки.

Тържеството бе открито с красив валс на балеринките от Балетната школа при читалище Съгласие 1869 с ръководител Валя Козовска.

Гости са представители на Посолството на Китайската Народна Република в България – г-н Гуан Син, културен съветник , г-жа Дай Ин, аташе по културните въпроси и г-н Чън Дзъя, времен началник на търговски отдел.

Гуан Син на Майя Ананиева присъдената наградата „Най-добър организатор“, която включва Сертификат и Златен медал от конкурса в Китай. В него са взели участие над 170 000 картини на деца и младежи от 12 страни. Организатори са Министерството на екологията и околната среда на Китайската Народна Република, Информационният Офис на Държавния Съвет на народите на Китай и Секретариатът за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, подкрепени от китайските посолства в тези страни и Центъра за обмен на опит между хората от Китай и страните на Централна и Източна Европа. Организаторите изказват своята благодарност към Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ за активната роля в организирането на нейните ученици за участие в международния форум и отличната творческа работа с тях, за ентусиазма за популяризирането на опазването на околната среда сред децата и младежите.

Гостите видяха видео посланията на децата, спечелили

26 международни отличия, а след това представителите на Посолството им връчиха официално наградите.

Личен поздрав към ръководителката на „Колорит“ отправи общинският съветник Петя Василева.

Празникът завърши със сладка почерпка и много снимки за спомен.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*