„Жена с обеци“ – представяне на новата книга на Цвятко Камбуров

На 18 януари в зала „Библиотеката“ се състоя среща-разговор с Цвятко Камбуров и представяне на новата му книга с разкази „Жена с обеци“. Авторът, който по професия е следователи, сподели пред многобройната публика как е започнал да пише, защо е избрал това заглавие, какво е провокирало разказите му и кои са прототипите на героите в тях. Водещ на събитието беше актрисата Мариета Калъпова, която прочете и откъси от произведенията. Автор на картината, която е вдъхновила Камбуров и е станала заглавие на сборника, е художничката Майя Ананиева. Която е сестра на съпругата на Камбуров – любопитна подробност за още малко цвят.

Сред гостите на вечерта беше кметът на Плевен Георг Спартански, колеги, приятели на семейството., а раздаването на автографи продължи дълго след официалната част.

Първата книга на автора е сборникът с хумористични разкази „Смок мишкар и други невероятни истории“, която също беше представена в залата на НЧ „Съгласие 1869“ преди година. Изданието отново е поверено на  ИК „Ням свят“. В аванс Камбуров издаде, че работи по роман, а мястото на срещата ще бъде същото.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*