Над 500 деца се включиха в Маратона на четенето, организиран от Библиотеката на НЧ „Съгласие 1869“

Над 500 деца от детски градини и училища в Плевен и региона се включиха в Маратон на четенето 2021, организиран от Бибилотеката на НЧ „Съгласие 1869“. От 12 до 21 април по график и при спазване на епидемичните мерки, наши гости бяха деца от: четири втори класове на НУ „Христо Ботев “ Плевен, два класа от ОУ „Патриарх Евтимий“, деца от първи, втори, трети и два четвърти класа на ОУ „Йордан Йовков“, шест първи класове на СУ „Иван Вазов“. Кака Ани гостува онлайн на ДГ „Детска радост“ в д. Милковица и на ОУ „Хр. Ботев“ в с. Брест. В Маратона се включиха и самите деца, които ни изпращаха клипчета как четат любими свои произведения. Такива клипчета получихме чак от Видин.

Заниманията бяха съобразени с възрастта на децата, като целта беше да получат полезна и интересна информация, която да ги провокира да четат. Имаше и интересни занимания, в които децата сами си изработваха разделители за книжки.

Обещанието им беше да се върнат отново в библиотеката ни. А това е и най-голямата награда за нас и смисълът на нашата работа!

В плейлиста Маратон на четенето 2021 можете да проследите какво се случваше в нашата Библиотека 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*