Нови книги в Библиотеката на читалище „Съгласие 1869“

Новите книги през май са хитови заглавия, подарени ни от Татяна Веселинова!

Ще сме благодарни на всички, които се включат в нашата инициатива КУПИ, ПРОЧЕТИ И СПОДЕЛИ!
Сигурни сме, че много от вас имат в личните си библиотеки книги, които биха искали да споделят и с други хора. Било, защото много са ви харесали, било защото изобщо не сте си допаднали.
Каквато и да вашата причина, ние ще се радваме да ги подарите на Библиотеката при Народно читалище „Съгласие 1869“ – Плевен, за да могат да стигнат до повече хора.
Но за да бъде удоволствието наистина споделено, нека:

  • книгите да са художествена литература и детски книжки, издадени след 2000 г.– обичаме и по-старите, но от тях имаме много екземпляри
  • да не са разкъсани, изцапани, занемарени, за да е приятно и на другите да ги четат 


Библиотеката е на третия етаж – добре дошли сте! 
Работно време:
От понеделник до петък, от 10,00 до 17,00 часа.

Ето и новите заглавия:

Неиздавано досега на български продължение на „Пилето“. „Ал“ е блестящо продължение на книгата, която обезсмърти Уортън и неговия копнеж към свободата. Но e и творба със собствено очарование и страст към живота извън ограниченията на обществото.

Книгата в ръцете ви не е излизала на английски език. Преводът е от полски език, на който единствено са издадени и други творби на големия писател, писани в края на XX и началото на XXI век. Това е една от мистериите, които обграждат живота на художника Алберт Уилям Дю Ейме, който под името Уилям Уортън спечели милиони читатели по света с романите си „Пилето“, „Татко“, „Отбой в полунощ“, „Последна любов“ и други.

„Пасторска дъщеря“

Джордж Оруел (1903 – 1950), романист, есеист и литературен критик, печели световна известност в края на 40-те години на ХХ век с две брилянтни сатири срещу тоталитаризма – „Фермата на животните“ и „1984“. Творбите му, – остроумни, иронични, честни и пророчески – го нареждат сред най-влиятелните автори на нашето време.

Дороти от „Пасторска дъщеря“ (1935) води сиво и отрудено съществуване с тираничния си, егоистичен баща. Внезапно сполетяна от амнезия, тя се оказва изтръгната от своя свят и заставена да търси как да преживява – сред берачи на хмел, с лондонски бездомници, в пансион за проститутки, като учителка в училище, чиято директорка не е прочела нито една книга… Пътешествие през мрака на материалната и духовна нищета, където само тук-там проблясва надежда.

 „Тяло под роклята“

Авторът на „Лисицата“ се завръща с мащабен и неочакван роман за изкуплението. Книгата напълно ще промени представата ви за социалните, езиковите и общочовешките граници. За лимитите, които човешкият дух може да надскочи в стремежа си към доброто. „Тяло под роклята“ е провокативен, оголващ човешката психика до най-елементарните частици и същевременно жестоко и мълчалив роман.

Борис е най-самотният човек на света. Човек, изгубил част от себе си и готов да подложи плътта си на страшна болка. Да заличи личността си, да я унищожи, за да пречисти душата си. Но може ли от смъртта да се роди нов живот?

„Тяло под роклята“ е история за изкуплението. И за обичта между брат и сестра – близнаци, които се допълват един друг и всеки не е пълноценен без другия. До момента, в който връзката между тях не е болезнено прекъсната, а човешкото у всеки един от тях – поставено на карта.

Приказка за клетката на реалността, която всеки от нас изгражда с изборите си и за птицата на надеждата, която попада в клопката ѝ. Ще може ли любовта да я пусне отново на свобода или ще я остави да умре?

Удивителната и изключителна приказка за Мирър и Голиат – том 1: Чудатите приключения на почитаемия Джон Лъвхарт

Ишбел Бий

Невероятна мрачна приказка за почитателите на Нийл Геймън и Луис Карол!

1888 г. Момиче на име Мирър и нейният мистериозен спътник Голиат пристигат на брега на викторианска Англия. Нещо не е наред с момичето от деня, в който нейният обсебен от лудост дядо я заключва в тайнствен часовник, обсипан с божи кравички. Мирър не знае каква е, но е наясно, че вече не е точно човек. Джон Лъвхарт, от своя страна, не е роден проклет. Но след зловещата смърт на родителите му е осиновен от мистър Фингърс, демоничен властник на Подземния свят. Някои казват, че той е побъркан. Джон би се съгласил. Сега мистър Фингърс има една основна цел – да похити Мирър, чиято душа е ключът към затвърждаване на властта му за вечни времена. Чудакът Джон, облечен в палтата си, обсипани със сърца, винаги готов на импулсивна жестокост, трябва да я открие за него. Или…

Ако се интересувате от:

  • смяна на формата;
  • какво има в часовниците;
  • странни малки момиченца;
  • смъртоносни, но възпитани принцове;
  • дванадесет танцуващи принцеси;
  • участието на Смърт като персонаж.

Тази книга е за вас!

Фентъзи епос на всички времена.

Шеметен бяг от скована в жесток студ страна към земи на вечно лято и охолно безгрижие, „Игра на тронове“ е сказание за владетели и владетелки, воини и чародеи, наемни убийци и незаконнородени претенденти за власт, появили се във времена на мрачни поличби. Тук странна войнствена орда се сражава с мечове, изковани от невиждан от човека метал, жестоко дивашко племе сее безумие сред хората, свиреп млад принц от кръвта на дракона разменя сестра си, за да си върне трона, едно дете се губи в сумрака между живота и смъртта и една решена на всичко жена предприема опасно пътуване, за да защити това, което и е скъпо. Сред заговори и коварства, трагедии и вероломство, победи и насилия, съюзници и врагове, съдбата на Старките виси на косъм и всяка от страните се бори за победа в най-смъртоносния конфликт: Играта на тронове.

Поредицата „Песен за огън и лед“ е една от най-добрите серии излизали през последните десетина години. Всяка от книгите бе определяна от четящите за „най-добро фентъзи на годината“. На границата на фентъзи и рицарския роман тя със сигурност ще задоволи и най-взискателния читателски вкус.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*