Открит турнир по шахмат за „Купа Плевен“ 2023

На 21 и 22  октомври в НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен се проведе открит турнир по шахмат за „Купа Плевен“ с организатори Община Плевен, НЧ „Съгласие 1869“ и Спортен клуб по шахмат „Спартак Плевен XXI“, с подкрепата на БФШ-2022.

В надпреварата взеха участие 42 състезатели от 6 спортни клуба в България. Най-малкият от участниците бе на 7, а най-възрастният на 84 години. Те играха 9 кръга по „Швейцарска Система“ общ турнир, като отделно се правиха класации в групите до 10, 14 и 18 години

Турнирът беше открит от Иван Дачев – главен експерт в Община Плевен, отговарящ за спорта, който поднесе поздравления към участниците. Председателят на СКШ „Спартак Плевен XXI“ Петьо Маринов благодари на Община Плевен за осигурените купи, медали и материални награди за победителите и на председателя на НЧ „Съгласие 1869“ г-н Ивайло Атанасов за прекрасните условия за провеждане на турнира и отличното партньорство между шахматния клуб и читалището.

На I място с 8 т. се класира Димитър Дюлгеров (Плевен XXI), на II място със 7,5 точки е Мартин Дяков (Спартак Плевен XXI), а на III със 7 точки e Теодор Цветанов (Спартак Плевен XXI). Призовата шестица се допълва от Нора Рашева (Плевен XXI), която взе и купата за най-добре представила се жена, Ева Русева от (Спартак Плевен XXI), която е и с награда за най-добра девойка до 18 г. и Георги Николаев (Пловдив).

В групата до 10 г. първи е Йоан Семков (Плевен XXI), следван от Александра Бурова (Плевен XXI), която взе и награда за най-добра девойка до 14 г. и Калоян Казаков (Плевен XXI).

Наградата за най-добра девойка до 10 години спечели Магдалена Пашева (Плевен XXI)

В групата до 14 години първи е Цветан Иванов (Спартак Плевен XXI), следван от Александър Нанков (Плевен XXI) и Виктор Йорданов (Плевен XXI).

При 18-годишните първи е Кристиян Георгиев(Спартак Плевен XXI), следван от Александър Георгиев (Спартак Плевен XXI) и Симеон Андреев (ЦСКА).

Купите за най-добре представили се ветерани над 50 и над 65 години спечелиха Кимон Комитски (Спартак ПлевенXXI) и Иван Василев (Спартак Плевен XXI), а наградата за най-малък участник взе Катрин Ангелова (Плевен XXI).

На закриването домакините от СКШ “Спартак Плевен XXI”  наградиха с плакети Община Плевен, НЧ “Съгласие 1869“ и лицензираната федерация БФШ-2022 чрез техните представители – Иван Дачев, Ивайло Атанасов и Васил Антонов, които пък от своя страна  поздравиха участниците и наградиха призьорите.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*