Ана Александрова с награда по повод 24 май

На официална церемония на 24 май – Празника на българската просвета и култура, в Арт център Плевен Ана Александрова – библиотекар в Детския отдел на Библиотеката при НЧ „Съгласие 1869“ получи приз за принос в културния живот. Наградата й връчи кметът Георг Спартански.

Предложението, внесено от Настоятелството, е Ана Александрова – библиотекар в Детския отдел на Библиотеката на читалището, да бъде наградена за изключителен принос в приобщаване и възпитаване на децата на Плевен в любов към книгата и четенето, към българската история и култура.

Ана Александрова е обявена за „Млад библиотекар на годината 2020“ от ББИА.

Благодарение на нейния всеотдаен труд Детският отдел на читалищната библиотека е сцена на многобройни вълнуващи събития – Празник на буквите, Академия за добри обноски, литературни четения, театрални представления. Стотици деца с желание и радост посещават Библиотеката, за да се срещнат с нея.

Станала всеобща любимка покрай четенето на приказки онлайн по време на пандемията, тя продължава да измисля и реализира нови интересни инициативи за децата. И не само в читалището. Ана Александрова е желан гост в детски градини и училища, а най-новата инициатива – „В Музея с кака Ани“, се оказа изключително успешна за повишаване знанията на децата за българската история по интересен и забавен начин.

От тази година, след завършване на курс по жестов език, Ана Александрова започна да „чете“ приказки и за деца с увреден слух.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*