Книга с автограф – среща-разговор със Стефан Кръстев

Едно нестандартно преживяване – с чаша вино, четене на живо и представяне чрез мултимедия, книги и приятели, се състоя на 22 февруари в уютната зала „Библиотеката“.
Артистичната вечер беше посветена на новата електронна книга от поредицата „Репортажи от Платония“ – „Витална граница“ на Стефан Кръстев, но прерасна в среща с фантастичния свят на автора. „Разходката“ поведе Ана Александрова – известна сред децата като кака Ани. Актрисата Екатерина Стоянова прочете продължението на пиесата на Стефан Кръстев „Кратка пиеса за любов“ – монологът на Непознатата. По време на разговора стана ясно, че той е автор на пиесите, които всяка първа седмица от месеца се играят от Иван-Александър Дойчев и кака Ани в нашата Стая на приказките. А също и новина в аванс – че балетният спектакъл „Грозното пате“ ще е по сценарии, адаптиран от Стефан Кръстев по едноименната приказка на Андерсен. Имаше и още любопитни откъси от неговите книги, въпроси, споделяния, но най-вече положителна емоция и добронамереност, които заразиха всички гости.

В Платония има кастово разделение. Хората принадлежат на Бронзова, Сребърна или Златна каста и живеят съответно в ъндърграунда, средата или елита на кастата, на която принадлежат. Всяка каста и съответните нива в нея имат своите характеристики, по които се различават една от друга и предполагат различни, строго определени взаимоотношения и начин на живот.
Платония изглежда идеалната държава. Сбъдната се технологична версия на Държавата на Платон, но какво означава за несъвършеният човек да живее в съвършен свят?
Не и ли това най-големият кошмар?
Какво е витална граница, ние имаме ли?
Трябва ли обществото да е кастово разделено, за да бъде съвършено?
Електронни или хартиени книги?
Електронен или химичен алкохол?

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*