Благотворителна работилница по грънчарство с майстор Захари Иванов

Майсторът на Бусинската керамика Захари Иванов работилница с глина с благотворителна цел. За каузата „Помогни с таланта си на младо дарование!“ бе поканен . Събраните средства – 675 лв., ще подпомогнат 13-годишния Николай Огнянов, ученик в седми клас на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен. Момчето е в клас със специалност „Български танци“.

Интересът към работилницата беше голям. Всеки имаше уникалната възможност да сътвори керамичен съд със собствените си ръце от глина и да се докоснете до автентично грънчарско колело с помощта на майстор Захари Иванов. Чудните глинени съдове ще бъдат изпечени в специална пещ от майстор Захари и след около две седмици предадени на своите автори.

Благодарим от сърце на всички посетили НЧ „Съгласие 1869“ Плевен на 20 и 21 октомври в работилницата по грънчарство – на всички дарители, всички доброволци, затова, че дойдоха! Вярваме, че сте се заредили с частица от нашето Вдъхновение! Всички вие бяхте уникални! Благодарим и на ЧОВЕКА, без когото нямаше да се осъществи тази прекрасна кауза – майстор на Бусинската керамика Захари Иванов.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*