Награда ПРОКУЛТУРА ’2022 за НЧ „Съгласие 1869“

Събитието се проведе в рамките на IX-та национална конференция „ДОСТЪП НА МЛАДИТЕ ХОРА ДО КУЛТУРА: РОЛЯТА НА МЛАДЕЖКИТЕ СЪСТАВИ”

На 12 август в Зала 2 на Експо-център „Флора“, гр. Бургас, се проведе официалната церемония по връчване на наградите ПРОКУЛТУРА’2022. Събитието се проведе в рамките на IX-та национална конференция „ДОСТЪП НА МЛАДИТЕ ХОРА ДО КУЛТУРА: РОЛЯТА НА МЛАДЕЖКИТЕ СЪСТАВИ”.
НН“Съгласие 1869″ беше отличено в Категория „Читалище“. Наградата беше връчена на секретаря Мая Паскова от Изпълнителния директор на Граждански институт д-р Христо Христозов.
Наградата се връчва на Народно читалище „Съгласие 1869“ – Плевен за приноса към разшираването на достъпа на младите хора до култура чрез поддържането на балетна школа, вокален и на фолклорен ансамбъл. През 2022 г. се подготвя и изнася спектакъла от деца за деца „За буквите“. Това беше и темата на презентацията, изнесена от секретаря по време на конференцията.


Конференцията и наградите се организират по случай 12 август, обявен от ООН за международeн ден на младежта.
Събитието е част от комуникационната кампанията на Европейската фестивална асоциация #НевъзможноБезМладежта в рамките на Европейската година на младежта – #ImpossibleWithoutYouth#ImpossibleWithoutYou.
Участници в конференцията бяха над 60 представители от 42 институции в 20 населени места в страната.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*