Горещо фестивално лято за формациите при НЧ „Съгласие 1869“ (СНИМКИ)

Заслужено признание, много престижни награди и нови приятелства спечелиха участниците в творчестките формации при НЧ „Съгласие 1869“ от международните фестивали, в които участваха през това горещо и незабравимо лято.

Успехите започнаха с блестящото представяне на Балетната школа в IX Международен фестивал на изкуствата „Морско конче“, който се проведе в Обзор от 30 юни до 4 юли. В конкуренция с над 350 участници от четири държави – Украйна, Естония, Северна Македония и България, нашите деца, под ръководството на художествения ръководител Маня Николова, показаха талант, класа и майсторство. И заслужиха не само аплодисментите на публиката, симпатиите на конкуренцията, но и наградите на журито.

Повече за това участие може да прочетете ТУК

С престижни награди се завърнаха представителите на формации при НЧ „Съгласие 1869“ от ХV Mеждународен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „МУЗИТЕ“ – СОЗОПОЛ 2021. Фестивалът се провежда под патронажа на вицепрезидента на РБългария Илияна Йотова, в партньорство с Кралство Мароко – държава основен партньор на фестивала и Държавна агенция на българите в чужбина.

Във фестивалната програма се включиха 1500 участници от 10 държави във всички изкуства – танцово, изобразително, теаътър, музика, инструментал, на възраст от 5 до 35 г.

С Диплом за съхраняване на българските традиции и обичаи, грамота и купа се завърна от фестивала Фолклорен ансамбъл „Мизия“ с ръководители Биляна и Михаил Денев.

Наградата за най-оригинална хореография за танца „Синьо лято“ спечелиха малките балеринки от Балетната школа при читалището, а тяхната ръководителка Валя Козовска също беше отличена за своя труд и всеотдайност!

Вокална група „Арлекино“ при Народно читалище „Съгласие 1869“ – Плевен с ръководител Виолета Боянова взе участие в Международния фестивал „Сърцето на Балкана“ в Троян. Браво на нашите талантливи деца, които се представиха блестящо И на тази сцена 💞

Горещото фестивално лято за нашите формации продължи с отличното представяне на Фолклорен ансамбъл „Мизия“ при Народно читалище „Съгласие 1869“ – Плевен с ръководители Михаил Денев и Биляна Денева във фестивала „Дунав – хора, природа и традиции“ в Никопол.

Предстои заслужена почивка, която няма да продължи дълго, защото новият сезон и новите предизвикателства се задават и нови върхове и сцени чакат да бъдат покорени!

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*