Пъстър празник и незабравими детски усмивки за 1-ви юни в НЧ „Съгласие 1869”

Неизброими и незабравими бяха усмихнатите детски личица на първоюнския празник, организиран от НЧ „Съгласие 1869” – Плевен. Дъждовната прогноза попречи да се проведе на открито пред сградата на читалището в центъра на града, но и вътре беше достатъчно просторно, за да се забавляват всички дошли да се забавляват деца. От сцената в зала „Емил Димитров” своя музикален поздрав към тях отправиха участници в школите при НЧ „Съгласие 1869”. Децата от вокална група „Арлекино”, Балетната школа и фолклорен ансамбъл „Мизия” показаха истински професионализъм в изпълнение на тази задача, а публиката танцуваше и пееше заедно с тях от залата. Клоунът Шоко и специално пристигналия за детския празник Мики Маус задаваха гатанки и раздаваха балони, а снимките за спомен с тях ще усмихват дълго гостите на тържеството.

След веселата част, във фоайето на читалището продължиха забавленията с изработването на картички, в които децата записаха своите мечти, весел грим, рисуване върху фолио… Такива и още по-интересни занимания ще има през цялото лято в НЧ „Съгласие 1869” в Арт чародейницата и в Библиотеката с кака Ани.

Малко по-късно още 40 детски усмивки грейнаха в читалището – на деца от приемни семейства от четири плевенски общини. С огромна радост приютихме техния празник в дъждовния ден и станахме „съучастници” на веселия купон, организиран за тях.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*