НОВИ КНИГИ в Библиотеката на НЧ „Съгласие 1869“

С поредната „порция“ нови заглавия в нашата Библиотека се надяваме, че предизвикаме интереса на много редовни и нови наши читатели. Художествена литература, енциклопедии, автобиографии – разгледайте и изберете най-интересното за вас:

Алиса в огледалния свят (По мотиви от филма)

Автор: Адаптация Кари Съдерланд

Kогато Алиса се завръща в Страната на чудесата, там нищо не е както трябва. Лудия шапкар е изгубил лудостта си и, така да се каже, е станал съвсем ужасно нормален. На всичкото отгоре прокудената Червена кралица е сътворила зъл план да възвърне властта си. Много скоро Алиса осъзнава, че единственият начин да спаси Шапкаря – и Страната на чудесата – е да се върне назад във времето и да оправи грешките. Но този път времето може и да не е на нейна страна. Дори може и да се опита да я спре.

Роман по мотиви от филма на ДИСНИ „Алиса в огледалния свят“.

Веселин Маринов – От любовПод редакцията на Виолета Цветкова

„Добър вечер, мили хора!“

Обикновено това е моето обръщение към вас в началото на всеки концерт почти всяка вечер в някой град на България вече толкова много години…

Когато изживях отново живота си чрез редовете, оставени в тази книга и знаейки, че това са последните думи от нея, за миг почувствах, че те са като последните думи от мой концерт.

Ако решите да я разлистите и тя стане част от библиотеката ви, се надявам с всички изстрадани и преживени страници в нея да докосна с нещо и вашия живот.

Нарекох тази книга „От любов“, защото докато самият аз препрочитах написаното, осъзнах, че това е основното чувство, което ме е водило по моя път и когато стигнах самия й край, просто разбрах, че всичко до тук си е струвало!

Веселин Маринов

Моето нещо

Автор: Марси Лин Къртис

Маги Сандърс може и да е сляпа, но определено не е съгласна да бъде съжалявана. Най-голямото доказателство за това е една дълго планирана училищна шега. Маги я нарича гениална. Съдията – нелегална.

И докато Маги е на пробация, размишлявайки над погубените си мечти да стане професионален футболист и начина, по който приятелите й са я изоставили… тя проглежда отново. Но само за един човек – десетгодишния Бен, който не прилича на никого, когото Маги е срещала досега. Благодарение на Бен Маги започва да осъзнава, че загубата на зрението й не значи, че е загубила всичко.

Но когато научава защо може да вижда новия си приятел, Маги ще трябва да намери куража да се изправи пред едно невъобразимо бъдеще… Преди да изгуби всичко, което обича.

Преди потопа

Автор: Стефан Димитров Кръстев

В света, съществувал много, много отдавна, преди потопа (а може би и в други светове), Безимения е творецът на всичко видимо и невидимо. Никой не го е виждал, но всички знаят за него. И никой не е готов за истината.
Тази книга е за историята на цивилизация, в която технологии са духовните дарби. Приказка за един свят, в който познатото го няма, но само на пръв поглед. Всъщност има много повече. Любов и екшън, заклинания и страст, пророчества и магии – в свят, не по-малко стабилен от познатия ни. И не по-малко застрашен да се срути.

Баркодът на Сизиф

Автор: Стефан Димитров Кръстев

Сизиф – главният герой от футуристичната антиутопия на Стефан Кръстев, е човек на изкуството в постиндустриален свят, изхвърлен от системата, общуващ с престъпния ъндърграунд и мъртвите, намиращи се в технологичния ад. Сизиф отлага неизбежната си смърт с безкрайно изкачване и слизане по стълбище. До пълно изтощение…

Херцогинята куртизанка: кн.1 от поредицата „Порочни лъжи“

Автор: Джоана Шуп

Може ли една дръзка лъжа да доведе до вечна любов? Това ще се опитат да научат една по една героините от поредицата „Порочни лъжи“, всяка – по свой уникален начин…

Как да си върнеш отчуждения съпруг и да се спасиш от дълга в четири абсолютно непристойни и изненадващо приятни стъпки:

1. Научи най-интимните тайни на най-умелата куртизанка в Лондон.
2. Престори се, че самата ти си куртизанка.
3. Отпътувай за Венеция и открий своя така наречен съпруг.
4. Съблазни го, без да разкриваш истинската си самоличност, осигури си наследник и – воала! – бъдещето ти е подсигурено!

Този план изглежда съвсем осъществим – херцогиня Джулия Колтън не е виждала съпруга си от осем години, когато я е изоставил веднага след сватбената церемония. Но ето че нещата се объркват… Бурният флирт прераства във всепоглъщаща страст! Нима съпругът на херцогинята може да се окаже любовта на живота й?

Графинята блудница: кн.2 от поредицата „Порочни лъжи“

Автор: Джоана Шуп

Лейди Маги Хокинс е скандален художник и модерна жена. Но може ли да бъде и двете едновременно?

След дебют, който иска да забрави, Маги губи доброто си име и е принудена да се омъжи набързо, без любов, за много по-възрастен от нея мъж. Десет години по-късно, вече вдовица, младата жена е свободна да прави каквото си пожелае. А желае много неща…

Всичко върви идеално, докато в живота й не се появява някогашната й голяма любов, мъжът, разбил сърцето й – лорд Саймън Уинчестър. Все още съкрушена от предателството му, Маги няма никакво намерение да позволи на обществото да я пречупи. Всъщност карикатурите на Лемарк са превърнали Саймън в посмешище… Но може и да се окаже, че Маги е сбъркала за всичко, случило се преди години…

За да си спомня

Автор: Лара Ейвъри

Сами Маккой е момиче с ясна цел за бъдещето: да завърши първа във випуска си и да се измъкне по най-бързия начин от малкото градче, в което живее. Нищо няма да застане на пътя й – дори някаква генетична болест, за която докторите казват, че ще заличи спомените и здравето й.

Звънът на камбаните
Васил Лазаров

Годините между двете световни войни са най-романтичният период от новата ни история. Измъчена от войната, България се съвзема бързо, за което допринася и икономическото сътрудничество с Германия. Амбициозният Стоил, син на фалирал фабрикант, е решен на всичко, за да възвърне предишния си живот. Той си поставя за цел да се ожени за дъщерята на видния индустриалец Първан Вилянов и успява. Вилянов има двама синове – Людмил и Благовест, но след неговата смърт Стоил с хитрост, предприемчивост и безочливост си присвоява ръководството на кожарското предприятие.

Паралелно книгата проследява дръзка афера в Пловдив, свързана с анархокомуниста Огнян, чрез когото топполицаят Гешев се опитва да навлезе дълбоко в мрежите на конспиративните групировки. Зараждащият се конфликт стига до своята кулминация малко преди и след Деветосептемврийския преврат, когато читателят вижда истинските лица на героите.

Фън Шуй. Енциклопедия стъпка по стъпка

Автор: Елизабет Моран, Джоузеф Ю, Вал Бикташев

Фън шуй е изкуство и наука за хармоничния живот на човека в неговото собствено пространство. Фън шуй търси положителните природни енергии и се стреми да неутрализира негативите с цел да осигури здраве, благосъстояние и щастливи връзки.

Фън Шуй за всеки ден: 365 съвета как да организирате света около вас

Автор: Лилиан Ту

365 лесно приложими хитрини за всеки ден от годината. Настоящият сборник, събрал мъдростта на древното изкуство фън шуй, ще ви помогне да се радвате на една успешна година както на работното си място, така и у дома.

По следите на древността: Световното културно и природно наследство на Китай

Дин Хао

Китай е страна с дълга история, богата култура и красива природа. Високи планини, прекрасни реки, великолепни древни архитектурни паметници и още безброй природни и културни забележителности са превърнали страната в притегателен център за туризъм. Тези обекти отразяват също мъдростта, упоритостта и гения на китайския народ през неговата 5000-годишна история. Нека да отворим настоящата книга и да започнем пътешествието из необятната китайска земя, съхранила безброй съкровища на една от най-древните цивилизации.

Енциклопедия Китай

Енциклопедия Китай е увлекателно четиво, разкриващо ни подробна информация за Народна република Китай. В 22 раздела са събрани познати и непознати факти за необятния Китай. Богатия снимков материал пренася читателя в друг свят – различен, труден за разбиране, но много интересен.

Път към себе си
Сара Бан Бреднах

Това е сборник от 366 есета – по едно за всеки ден – написан за жени, които желаят да живеят живота си по свой неповторим начин. В миналото духовността на жената е била откъсната от начина й на живот. Път към себе си“ разкрива, че всекидневието е израз на нашата същност: когато си откъсваме плод от градината търсим съкровища в антикварния магазин, избираме си свещено място на медитация у дома и следваме ритъма на сезоните и годините.

Книгата илюстрира алхимията на стила и Духа. Всеки нов ден ни приближава към по-щастлив, по-богат и по-удовлетворителен живот. Нежните уроци на Път към себе си“ съдържат вълнуващо откровение: Истинската ни същност – това е Душата, станала зрима.

България – Френска хроника – 1841-1913

Трето, разширено и допълнено издание

В настоящата книга е включена огромна документация за историята на България така, както е описано от дописниците, кореспондентите и художниците на френския вестник „Илюстрасион“ между 1841 и 1913 г.

Статиите и илюстрациите дават доволно обективен и безпристрастен поглед върху събитията, за оценката на които има различни мнения, даже и сред нас.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*