В навечерието на 15 май: Спомените на Плевен и неговите автори в библиотеката на НЧ „Съгласие 1869“

В навечерието на празника на Плевен 15 май в Библиотеката на НЧ „Съгласие 1869“ ви очакват подбрани издания от нашия фонд. В колекцията „Спомените на Плевен“ са включени книги за известни и позабравени личности, живели в различни епохи, но оставили своята трайна диря в обществения и културен живот на Плевен. Припомняйки си техните имена и дела, ще имаме още поводи за гордост, че живеем в града, дал на България и на света тези личности. Включени са и плевенските чешити – те са усмивката и колорита на градския живот.

Библиотеката при Народно читалище „Съгласие 1869“ Плевен
притежава богата и разнообразна сбирка от произведения на плевенски автори. Това са хората, които дават духовния облик на града ни. С изложбата „Авторите на Плевен“ представяме малка частица от своята колекция по случай 15 май – празника на Плевен.

Можете да се запознаете с произведения от: Христина Комаревска, Маруся Мирчевска, Витка Витанова, Спаска Гацева, Лалка Павлова, Валентина Атанасова, Албена Декова-Атанасова, Виолета Аврамова, Иван Хинов, Боян Ангелов, Иглика Нинова, Христо Ганов, Сергей Комитски, Цветанка Цокова, Никола Попов, Радка Гайдарова, Татяна Любенова, Георги Стойков, Сълю Сачански.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*