В истински празник се превърна неделното надиграване с мизийчетата

В истински празник се превърна неделното надиграване с танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Мизия“ при НЧ „Съгласие“ – Плевен, с ръководители Михаил Денев, Биляна Денева и Детелин Петров. Всяка последна неделя от месеца читалището организира за плевенчани надиграване с познати на всички хора и с такива за майстори. Защото за най-добрите са подсигурени награди. Всеки, който желае без значение на каква възраст е и какви танцувални умения притежава, е добре дошъл.

Нашето първо надиграване започна с най-популярното „Дунавско хоро“, продължи с ръченица, където се изявиха най-малките танцьори и естествено – всички получиха подаръци. Предизвикателството продължи с Ганкино хоро,

За финал на нашето надиграване оставихме едно хоро, което се  изпълнява в Плевенския край – „Черкезко хоро“, след което бяха наградени най-добрите танцьори в първото „Неделно надиграване с “мизийчетата“. Наградите бяха в две интересни унциклопедии за най-активните участници в двете възрастови категории. Книгите са осигурени от Библиотеката при НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен.

Очакваме ви отново на открито пред читалището на 31 октомври за поредното „Неделно надиграване с мизийчетата”.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*