Нови книги в Библиотеката на НЧ „Съгласие 1869“

Благодарим на нашите читатели, които дариха своите любими книги на Библиотеката. Ще се радваме повече от Вас да се включат в нашата инициатива: Прочети и сподели!

Приятно четене!

Стоянка Мутафова: Смях и сълзи
Автор: Милена Нейова
Още играя! Макар че едва се влача по сцената. Викам си, крайно време е да спра. Друго беше. другоооо! С всяко представление усещам как отслабвам, остарявам, но играя.. И си измислям разни нови работи към ролята. И салонът е пъ-лен! Хората я гледат таз „Госпожа Стихийно бедствие“ по три-четири пъти, ма. Па млади хора, и те идват. Понякога чак неудобно ми става, като дойдат след представлението, че и ръцете ми целуват. Даже ми е неприятно. Ако щеш вярвай, това не ме радва никак. И аплодисментите хич не ги обичам. Ръкоплескат, викат, пищят, аз се леееко оттеглям. Е, снощи беше буря! Разбира се, приятно е да знаеш, че те харесват. Но най-щастлива съм, когато получа комплимент от човек, когото аз харесвам…

Обречена на теб
Автор: Силвия Дей

Страстен, затрогващ и емоционален, романът „Обречена на теб“ е дългоочакваният финал на изпепеляващата романтична сага „Кросфайър“, покорила милиони читатели по света.

Само за ваканцията
Автор: Сю Муркрофт
На теория няма нищо по-хубаво от лято, прекарано под горещото слънце във Франция. Ако не
броим трима тийнейджъри, любовна интрига, развод и непредвидена бременност.

Любиш ли, ти Бог си!
Автор: Нидал Алгафари
”Любиш ли, ти Бог си” е третата рожба на известния режисьор след „Боже, защо Господ лъже?”
и „Аллах, милост нямаш ли”. Книгите не са теологични. В романите са описани различни и много красиви севди. Показани са красотата и разнообразието на българските народни обичаи.
Сред героите има попове, монаси, дервиши, богомили, нестинари.
Известният режисьор представя във формата на художествени романи развитието на християнството и исляма, провокира ни да се замислим за религиите и начинът им на употреба в съвременния свят, за корените ни и доколко познаваме обичаите и традициите на рода си.

Йордан Радичков в спомени на съвременници
Автор: Съставителство, предговор, бележки Мария Младенова
Публикуваните тук спомени в своята съвкупност създават прекрасна възможност отново да извървим пътя на Йордан Радичков и да усетим пулса на сърцето му, което винаги е биело за хората, оставяйки по душата му драскотини и рани, които той пропускаше с рядката си способност за всеотзивчивост и всеразбиране, роявявайки мъдрост към случващото се с човека и със света.
При подобни издания най-често се използва хронологичният принцип на подредба, но в този случай той се оказа неудобен, защото голяма част от спомените застъпват едновременно различните моменти от съдбата на Радичков. Поради тази причина авторите са подредени по азбучен ред – според фамилните имена.
В края на сборника са приложени биографични бележки на участниците, които ще бъдат особено полезни за по-младото поколение читатели. Така те ще получат по-изчерпателна представа за личностите, с които Йордан Радичков е общувал.
Прекрасната снимка на корицата дължим на известния журналист и фотограф Иван Бакалов, горещ почитател на Йордан Радичков.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*